www.fotografiejosedijkema.com
Wat mijn oog ziet, legt mijn camera vast!

Historisch Treinstel De Hondekop en `s-Hertogenbosch.

Voordat ik naar `s-Hertogenbosch ging, kon ik eerst nog de avond ervoor, van de Bloedmaan genieten vanaf mijn balkon. De volgende ochtend zou ik per trein afreizen richting s-Hertogenbosch. En wat schetste mijn verbazing toen ik het perron van Groningen opliep. Stond me daar een oude trein van de jaren 70tig, [ ik heb er wel in rond gereden door het land toendertijd] helemaal gerestaureerd en ja wel, hij zou ook naar s-Hertogenbosch gaan. Ik natuurlijk her en der wat inlichtingen inwinnen of ik daar niet mee kon reizen, en toen sprak ik een vrijwilliger die me kon vertellen dat ik niet met deze trein meekon, want het was gereserveerd, dus alleen genodigden konden mee. Het bleek om  het voormalige NS- treinstel 766 en de Benelux- Hondekop 220.902 te gaan. De vrijwilliger wilde me wel even een korte rondleiding geven, [ ter compensatie] en daar zei ik geen nee tegen natuurlijk. Zo heb ik dan  wat foto`s met mijn mobiel gemaakt [ geen tijd om de camera uit de koffer te halen] en wil je meer weten over het huren van dit treinstel, dan kun je mailen naar; verhuur@mat54.nl of kijken op de website van: www.mat54.nl .  Hierna dus in de "gewone" NS trein gestapt, met dezelfde richting als De Hondekop,alleen wat eerder vertrekken.  Na een heerlijke overnachting met ontbijt, in een klein gehucht nabij `s-Hertogenbosch, was het `s-morgens verzamelen op het station aldaar. Het was erg leuk om een klein aantal vakantiegangers van de reis naar Roemenië weer te zien, is toch gezelliger dan steeds met elkaar Whatsappen. Uiteraard startten we na een korte wandeling, met koffie en een Bossche Bol en was er later een rondvaart besproken over de Binnen Dieze. Zeer bijzonder dat je onder de huizen door vaart en af en toe over een klein stukje open water. De gids sprak met veel passie over alle restauraties aan de muren en huizen. Mooie stad dat s-Hertogenbosch!