www.fotografiejosedijkema.com
Wat mijn oog ziet, legt mijn camera vast!

Passi Florahoeve en Kinderdijk.

De Passi Florahoeve stond al lang op mijn verlanglijst om daar eens heen te gaan. Met het OV is dat een hele onderneming, en zou dan ook nog een giga eind moeten lopen om er te komen,dus dat zag ik niet zitten. Nu is Christina ook wel af en toe van de macro en omdat ik vakantie had en zij lang vrij was, hebben we een dag afgesproken om er samen in de auto naar toe te gaan. Op voorhand weten we al dat het gezellig wordt en dat was natuurlijk ook weer zo. Het weer was ons goed gezind en dat vonden meer mensen, het was er best wel druk en dat op een maandag. Er zijn 2 kassen, 1 tropische en 1 Europese kas  waar van alles fladdert, namen van deze vlinders weet ik niet. Ook zijn er 2 kassen waar de rupsen zijn te bewonderen en ook verschillende POPPEN, maar o wat lastig fotograferen door het glas heen, daar is ook niks van gelukt. Het was ook wel wennen voor mij met de nieuwe camera, veel uitvogelen/uitproberen. Maar wie weet gaan we er nog eens heen, want het is ons goed bevallen.

Dan Kinderdijk. Ik zag toevallig dat ik nog een keuzedag had van de NS en die moest voor 20 juli worden gebruikt. Tja, waar ga je dan heen? Even rondgeneusd op de site van NS en daar stond vermeld dat Dordrecht de oudste stad van Nederland was. Dus op de site van Dordrecht rond geneusd, waarop ik zag dat Kinderdijk daar in de buurt ligt. Keuze snel gemaakt en zo zat ik op de donderdag na de Passi Florahoeve al om 07:15 uur in de trein richting Dordrecht. Want het is een hele reis naar het westen van het land, overstappen in Rotterdam, wat achteraf niet nodig was geweest want vanuit Rotjeknor kun je ook naar Kinderdijk met de bus of waterbus. Mijn bedoeling was om nadat ik in Kinderdijk was geweest rond te wandelen in Dordrecht, maar omdat het best wel veel tijd kostte om er te komen, en daar rond te wandelen, is dat er niet van gekomen, gaan we nog weer over doen want ik heb nu natuurlijk weer een keuzedag[ = 7x per jaar reizen per trein voor totaal €25,00 en voor nog zo`n bedrag reis ik comfortabel 1ste klas], das een voordeel van 60+ zijn. Kinderdijk bestaat uit een aantal Molens van verschillende soorten. Het mooiste is om ze natuurlijk met zonsopkomst/ ondergang vast te leggen, maar dat lukt niet met OV qua tijd. Het was nu  best wel een bewolkte dag, kon niet eens zonder jas lopen.  Natuurlijk waren er de nodige toeristen, waar ik ook 1 van was hahaha, maar de drukte viel me genoeg mee. Ik vond het wel lastig om echt "sublieme" opnames te maken omdat er altijd wel mensen in de weg staan en er ook zeer veel groen in de weg stond om een molen "vrij" in beeld te krijgen. Maar wat ik dan hier heb staan, ben ik natuurlijk wel tevreden over.

We kijken even naar de beelden[ citaat van mijn zus over genomen die dit altijd zegt]