www.fotografiejosedijkema.com
Wat mijn oog ziet, legt mijn camera vast!

Over mij 


Hallo bezoeker,

Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen.

Ik ben José Dijkema en woonachtig in de prachtige stad Groningen. Op mijn 19de verjaardag kreeg ik van mijn ouders een analoge camera, een Fuji. Ik kon hier ook panorama foto`s mee maken. Prachtig vond ik dat voor de landschappen. Maar zoals de meeste mensen, kwam ik niet verder dan de vakantiekiekjes, ik heb het echt jaren in gebruik gehad. En ik ben eigenlijk al snel begonnen om mijn foto`s te delen. Ik gebruikte daarvoor de Amerikaanse site WEBSHOTS, en door de jaren heen had ik er wel tussen de 30/40 albums op staan. Het leuke was dat je reacties van over de hele wereld kreeg.  Totdat ik in 2006 mijn 1ste digitale camera kocht een SONY DSC H1.  Daardoor kreeg ik de smaak van het fotograferen te pakken en heb ik uiteindelijk in 2008 een spiegelreflex camera gekocht, de SONY A700, en ontdekte ik ook Zoom.nl.  Door daar lid van te worden [ en nog steeds] er foto`s te plaatsen, reageren op andere foto`s, en wat doen met de positieve feedback, heb ik er erg veel door geleerd. Ik verslond tijdschriften over fotografie, ging regelmatig naar de ozo bekende Zoomdagen om andere amateur fotografen te ontmoeten zodat je van elkaar kon leren. In 2012 een nieuwe body gekocht, de SONY A77V. Ik had een aantal losse lenzen zodat ik me kon uitleven in Macro/ landschap en straat fotografie, maar ik kon ook dichtbij zoomen met een telelens. In juni 2015 heb ik een Lensbaby Sweet Pro 50 gekocht, omdat ik  regelmatig foto`s voorbij zag komen die met deze lens waren gemaakt. Prachtig vond ik de softe uitstraling en dacht, dat wil ik ook. Ik heb toen een workshop gevolg bij Andrea Gulickx en zij is voor mij de Queen op dit gebied. Ik heb er heel wat geleerd en oefen nog steeds want gemakkelijk is het niet. Een normale lens, stelt zelf scherp, tenminste als je het op de automatisch piloot doet. De Lensbaby heeft geen mechanisme, en het scherpte gebied, ligt altijd in het midden en jij bepaalt door kijken/ zien of het scherp is of niet. Ik persoonlijk vind dat er altijd iets scherp moet zijn, en de rest lekker soft. Deze Lensbaby kun je kantelen wat weer leuke effecten kan geven, ook kun je er andere obtics in plaatsen. Zo heb ik zelf ook de Creative Aperture optic en de 0.42 super wide angel. Deze kan ik ook weer plaatsen in de Creative Aperture optic en creëer ik een super groothoek. Ondertussen heb ik ook 2 Vintage lensjes aangeschaft. Het Duitse lensje Domiplan Meyer 2.8 en het Russische Helios-44 2/58. Ik kan hier alle kanten mee op, maar ik zal er hoofdzakelijk macro opname mee maken. In juni 2018 heb ik al mijn SONY lenzen en de 1ste body A700, ingewisseld voor de FUJI X-T20 met 3 verschillende lenzen. De Sony body en lenzen werden me te zwaar en daardoor ook het plezier in fotograferen. Het was[is] best wennen een totaal andere body met lenzen, maar ik krijg het steeds beter onder de knie. De opnames met deze apparatuur gemaakt zijn te bekijken vanaf het album St.Jacobiparochie.[ eronder is alles met de Sony]

Ik werk met mensen met een verstandelijke beperking en wat gedragsproblematiek wat erg afwisselend werken is, Geen dag is hetzelfde, hoewel het voor mij wel steeds zwaarder wordt[ ik wordt net als zij, ook een dagje ouder hihi en krijg kwaaltjes]. Ik ben Persoonlijke Begeleider van 7 cliënten, wat veel extra werk met zich mee brengt, maar dat maakt het voor mij wel weer interessanter en leuker.

Maar genoeg over mij, je bent hier om mijn foto`s te bekijken, dus houd ik je niet langer op.

Veel kijk plezier, en laat af en toe een reactie achter in mij gastenboek, dat vind ik erg leuk om terug te lezen en je krijgt van mij altijd een reactie per mail terug!

Groetjes José