www.fotografiejosedijkema.com
Wat mijn oog ziet, legt mijn camera vast!

2016: Lensbaby.

Ineens kreeg ik het virus weer te pakken, door een simpele Hyacint op mijn salontafel. Ik had al een poosje niets gedaan op fotogebied. Dus ben ik aan de slag gegaan met de Lensbaby Pro Sweet 50. Soms met een tussenring van 12 of 20 mm erbij. En weer oefenen en oefenen en uit proberen. Niet iedereen houd van de weinige scherpte, maar ik houd juist van de softheid die de Lensbaby geeft, hoewel er voor mij, altijd wel wát scherpte in moet zitten. De eerste opnames die jullie zien, zijn met de Creative Aperture optic gemaakt en de 7 de ook nog met de 0.42x super wide angel [ een soort groothoek voor de Lensbaby] Met dit 2 tal heb ik nog niet veel ervaring, maar ik vind het wel een leuk effect hebben. In de Creative Aperture optic kun je ook weer verschillende diafragma ringetjes plaatsten, met figuurtjes of een groter/kleiner F getal [voor de kenners onder ons] Ook dit heb ik nog niet echt gedaan. Voor nu, [in januari] hoofdzakelijk  vanaf mijn comfortabele bank opnames gemaakt, van de blomkes op tafel wat de macro aangaat.


Als je op 1 foto klikt, wordt die wat vergroot en kun je zo aan de rechterkant, naar de volgende door klikken. Dit kijkt prettiger.