www.fotografiejosedijkema.com
Wat mijn oog ziet, legt mijn camera vast!

Begin mei ben ik naar een macrodag geweest, georganiseerd door Jeanet[ Shooting]. Dit was in Ruinen, in De Luie Tuinman. Een mooi groot gevarieerd tuincomplex. Het is altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en oude bekenden terug te zien. Naast het fotograferen wordt er dus heel wat afgekletst en gelachen. Het natje en droogje tussendoor was door Jeanet goed geregeld. Ook ben ik op een zonnige dag in het weekend naar de Hortus in Haren geweest, waar ik al een aantal jaren een abonnement heb. Beide keren [Ruinen en Haren]vielen de beestjes wat tegen, dat moet echt op gang komen nog, maar het macro seizoen duurt nog lang. Op mijn balkon zag ik een ééndagsvlieg zitten op mijn tuinstoel, en op een zeeeeer lastig plekje, Ook vond een zweefvlieg het prettig om tussen de kletsnatte viooltjes te duiken, terwijl hij zelf ook aardig nat was. Ik ben overwegend met De Lensbaby Composer Pro Sweet 50 bezig geweest en heb ook 1x de Creative Aperture optic erin gebruikt. Ook zijn er een klein aantal "gewone" macro opnames.


Als je op de 1ste foto klikt, wordt die wat uitvergroot en kun je van de zijkant doorklikken naar de volgende opname.